Lacivert ve Beyazı Karşılıksız Sevenlerin Adresi
Menü
Ana Sayfa
Haber Arşivi
Fotoğraflar
Forum
Fikstür
İletişim
HABER ARŞİVİ  

2006 : ARALIK

2007: OCAK  -  ŞUBAT  -  MART  -  NİSAN  -  MAYIS  -  HAZİRAN  -  TEMMUZ  -  AĞUSTOS  -  EYLÜL  -  EKİM  -  KASIM  -  ARALIK

2008: OCAK - ŞUBAT - MART - NİSAN - MAYIS - HAZİRAN - TEMMUZ - AĞUSTOS - EYLÜL - EKİM - KASIM - ARALIK

BİNDİK BİR ALÂMETE
26 Mayıs tarihinde yapılması beklenen genel kurul, herhangi bir aday çıkmaması nedeniyle 3. kez yapılamayarak 2 Haziran tarihine ertelendi. Haşmet Mürşit'in, Hüseyin Kalpar'ın tazminatını kulübü bu iş karıştırmadan çözme sözü vermesine rağmen şimdi bu sözünün arkasında durmaması nedeniyle Başkanlığın en güçlü adayı gözüyle bakılan Tahir Sarıoğlu göreve yanaşmamakta. Böyle olunca geriye bir kaç ihtimal kalıyor. Bunlardan biri Yusuf Tülün'ün de araya girmesi ile Haşmet Mürşit'in kendi bilgisizliği sebebiyle kulübün kapısına dayanmış 900 bin ytlyi aşan Kalpar tazminatını üstlenmesi ve Tahir Sarıoğlu'nun kongreye girip başkan olması. Bir diğer ihtimal ise Haşmet Mürşit ve ekibinin kongrede ibra olamama korkusu ile yeni bir yönetim kurulu oluşturup yeniden görev alması. Bu iki ihtimalin gerçekleşmemesi durumunda ise Sarıyer'in sahipsiz kalmasına müsâde edemeyecek olan Sarıyerliler İbrahim Balcı başkanlığında Eyüp Odabaşı'nın da içinde bulunduğu bir listeyle seçime girmeye hazırlanıyor. Kongrenin dördüncü kez de yapılamaması durumunda Sarıyer kulübü, kayyumun el koyması tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Buna müsâde edilemeyeceğini bildiren İbrahim Balcı konuyla ilgili olarak "O gün birileri gelir, bir liste ile genel kurul önüne çıkar, “Bu, vebal yüklenmektir”, der ve bunu yüklenir. Sarıyerlilik bilinç ve Sorumluluğu içerisinde bir Yönetim Kurulu oluşturarak, elimizi taşın altına sokarız. İnanıyorum bunu başarırız da. Bu halde; kimseye de, hesap verilmez" derken, Yusuf Tülün'ün, Eyüp Odabaşı ismine tamamen karşı çıkması hatta Odabaşı'nın genel kaptanlığı döneminde "O varsa ben yokum" diyerek hiç bir destek vermeyip takımın küme düşmesine seyirci kalması ile ilgili olarak da "Sayın Yusuf Tülün; yardım ederse kendisine ‘teşekkür ederiz" demekle yetindi.

FATURA YUSUF TÜLÜN'E
Sitemizde yürüttüğümüz, "Sarıyer'de yaşanan başarısızlığın sebebi kimdir ?" anketini olağan genel kurula 2 gün kala sonlandırdık. Ankete katılan Sarıyerlilerin oylarının %11i Başkan Haşmet Mürşit'e giderken, Hüseyin Kalpar birinciliği kıl payı farkla Yusuf Tülün'e kaptırdı.Oyların %31'i Yusuf Tülün'e giderken, Hüseyin Kalpar %30'da kaldı. Bundan önce de Yusuf Tülün'ün Kulüp Başkanlığı yaptığı dönemlerde Sarıyer çok başarısız sonuçlar almıştı. Tülün'ün Belediye Başkanı olduğu son 3 sene içerisinde Sarıyer önce küme düştü ardından gelen 2 sezonda da başarısız skorlar almaya devam etti. Bu anketin sonucundan anlaşılan; Sarıyerliler, Sarıyer'in Belediye Başkanı'nın Sarıyerlilerin takımı olan Sarıyer Spor Kulübü'ne sahip çıkarak yapılması gereken ne ise yapıp takımı en az Lig A'da yeniden mücadele eder duruma getirmesini bekliyor. Yusuf Tülün'ün belediye başkanlığında kalan son iki yılı içerisinde, Sarıyerlilerin bu beklentisine ne kadar cevap verebileceğini bekleyip göreceğiz.

KULÜBÜMÜZÜN DUAYENLERİNDEN İBRAHİM BALCI SARIYERHABER.NET İÇİN YAZDIĞI KÖŞE YAZISINDA 12 MAYIS CUMARTESİ YAPILACAK GENEL KURULUMUZ ÖNCESİ HAYATİ UYARILARDA BULUNDU:

YÖNETİM KURULU İBRA EDİLMEMELİDİR:
Bir sezon geride kaldı. Grup birinciliği sadece Yükselme Grubuna atlama sevinci verdi bize. Yükselme Grubunda ise hüsran! Nasıl başladı başarısızlık ve nasıl hüsrana dönüştü?. Bir türlü rüştünü ispatlayamayan bir yönetim kurulu!
İki başlılıktan kurtulamayan bir yönetim kurulu! Önemli kararların üç beş kişi arasında alan bir yönetim kurulu! Uygulamalar yapıldıktan sonra şunları şunları yaptık diyen üç beş yöneticinin verdikleri bilgi doğrultusunda kararların yazılmasına itiraz edemeyen bir yönetim kurulu! Teknik Direktör Hüseyin Kaplar ile dolar karşılığı bir yılı opsiyonlu üç yıl sözleşme imzalayan bir yönetim kurulu! Yönetim kurulundan yetki almadan özel ve resmi sözleşme imzalayan bir başkan! Haşmetli başkan Haşmet Mürşit’in ekibi resmi sözleşmeyi gösterip tepkileri önlemeye çalışırken ilginç olaylarla karşılayan bir yönetim kurulu! Kötü sonuçlar üzerine teknik direktör Hüseyin Kalpar’ı gönderen bir yönetim kurulu! Hata yaptıklarını anladıkları zaman, aramızda özel sözleşme vardı deyip, bu büyük tazminat nasıl ödenir diye düşünen bir yönetim kurulu! Özel sözleşme hangi hakla yönetim kurulundan yetki alınmadan yapılmış ve kulüp borç altına sokulmuştur, hesabını soramayan bir yönetim kurulu! İşte böyle bir yönetim kurulu! Devam edelim:
Özel sözleşme haziran ayında yapılmış, yetki yönetim kurulundan temmuz ayı içinde alınmıştır (!). Neyse! Takım kadrosunu akla mantığa sığmayan bir zihniyetle darmadağın eden bir yönetim kurulu! Grubunda birinci olarak Yükselme Grubuna yükselen takımdan dört futbolcu bırakma gafletinde bulunan bir yönetim kurulu! Gönderilenlerden daha iyi olmamalarına karşın yeni alınanlara 600 milyarı ödeyen bir yönetim kurulu! Gönderilenlerden sadece iki külah dondurma parası tahsil edebilen bir yönetim kurulu! Devam edelim: Lig sonu hüsran ve son sıralardan kurtulamayan Sarıyer! Yönetim kurulu bir türlü doğru dürüst toplantı yapamadı ve etkinliğini kaybetti. Bu Hüseyin Kaplar için fırsattı. Fırsatı iyi değerlendirdi (!), genel kaptanı atladı ve saf değiştirerek bir başka kapıya yöneldi. Çünkü “Para” o kapıdan geliyordu. Fırsatı kaçırmadı! Devreden çıktığını gören genel kaptan Necatı Yılmaz görevinden istifa etti. Hatalı olan Hüseyin Kalpar gittiği kapıdan “Senin başvuracağın yer burası değil kulüp yönetim kuruludur” cevabını alsaydı, yönetim kurulu rüştünü ispat etmek fırsatını bulabilirdi! Ama olmadı!
Yeni genel kaptan Tahir Sarıoğlu. Büyük paralarla ara transferleri gerçekleştiren bir isim. Öyle olduğunu öğrendik! Genel kaptan göreve gelir gelmez “Şampiyon olacağız!” demez mi? “Yahu bu takım sonuncu, nasıl şampiyon olur, beşinci olmaya bak” diyenlere aldırmadı! İki maç sonra istifa etti veya ettirildi! Bu kez genel kaptan Şems Çakıroğlu! Onun yapacağı hiçbir şey yok! Genel kaptanlık boş kalmasın diye verilen ve kabul edilen bir görev!
Genel Kaptanlık çocuk oyuncağı mıdır? Kulübün Profesyonellik dönemi olan 51 yıla bakıldığında; Eyüp Odabaşı 24, Kenan Dereli 15 sezon olmak üzere 39 sezon iki kişi bu görevi yaptı. Geri kalan 10 sezonda Necdet Akyamaç, Sami Canel, Erdoğan Kobal, Eyüp Şengün, Adnan Kurt görev yaptılar. 2005/2006 sezonunda üç kişi;Hayri Ülgen, Necati Yılmaz ve Ali Özdelice görev yaparken, 2006/2007 döneminde yine üç kişi: Necati Yılmaz, Tahir Sarıoğlu ve Şems Çakıroğlu genel kaptanlık görevini üstlendiler. Bir sezonda üç genel kaptan değişirse, üstelik bu genel kaptanların hiç biri futboldan gelmiyorsa, yani amatör veya profesyonel olarak uzun dönem futbol oynamamış, yönetim kurullarında bulunmamış ve deneyim sahibi olmamışsa o kulübün başarılı olması imkanı var mı? Tabii ki yoktur!
Bu hafta sonu Cumartesi günü genel kurul var. Hesap durumlarını göreceğiz. Bakalım borç ve alacak nedir?
Genel kurula katılacakların şu hususlara dikkat etmesi gerekir:
1) Hüseyin Kalpar’ın mali ihtilafı, alacakları sorunu halledilmez de kulüpten tahsili yoluna gidilirse;
2) Veya kulübün İddaa gelirlerine haciz konularak tahsili yoluna gidilirse,
3) Yönetim kurulu katkısı olarak verilen paralar bağış değil de, keyfi transfer harcamalarından sonra kulübe borç yazılmış, karar defterine borç olarak geçirilmişse YAPILACAK TEK ŞEY:

GENEL KURULDA YÖNETİM KURULUNU İBRA ETMEMEKTİR! (YANİ AKLAMAMAKTIR)

Genel kurula katılacak üyelerin kulübümüzün menfaati için, geleceği için yönetim kurulunu ibra etmeyin/aklamayın!
İbra etmezseniz ne olur?
Yeni seçilecek yönetim kurulu, sizin adınıza, yani genel kurul adına yasal yollara başvurarak; özel sözleşmeyi imzalayanlardan, özel sözleşmede yazılı bulunan parayı tahsil edebilecek ve kulübün hak ve menfaatini korumak zorunda kalır. Bu ilk değil 1961/62 sezonunda da oldu yönetim kurulu ibra edilmedi. Böyle olunca da kulübün hakları yasal yollara başvurulmadan tahsil edildi.
Bütün bunlar dikkate alınarak: Genel kurula katılın, konuşarak veya oylarınızla tepkilerinizi ortaya koyun!
YÖNETİM KURULUNU İBRA ETMEYİN!

ALANYA'DAN SON DAKİKA KURŞUNU
Alanya karşısında güzel futbolunu devam ettiren Sarıyerimiz oyununu skora yansıtamayıp maçtan puansız ayrıldı. 1-0 öne geçtiğimiz karşılaşmada ilk yarının son bölümlerinde Alanyaspor, Nedim Vatansever'in ayağından iki gol bulup ilk devreyi 2-1 önde tamamlamasına rağmen ikinci yarıda oyunu bırakmayıp durumu 2-2 yaptık ama herkes maç böyle sona erecek diye düşünürken 86. dakikada ev sahibi ekip 1 gol daha bularak 3 puanı alan taraf oldu. Maç 2-2 devam ederken Sarıyerimiz deneyimli futbolcumuz Ali ile bir penaltıdan yararlanamadı.

Alanya seyircisi maçta ilk yedi dakika kartal maglubiyetini protesto etmek amacıyla ilk yedi dakika sadece alkış yaptığı, Alanyalı futbolcuların ise seyircinin protestosunu protesto edercesine Sarıyere attıkları ilk iki golde de aynı şekile tribünler önüne gidip taraftarın yaptığı gibi taraftarı alkışladığı, Alanyalıların buna daha da sinirlenerek maç boyunca kendi takımlarının aleyhinde tezahürat yaptığı, son dakika da gelen galibiyet golü ilede Alanyalı futbolcuların tribünlere dogru sus işareti yapması sonucu taraftarın galeyana gelip sahaya girmek istediği ve güvenlik kuvvetlerinin buna çok sert cevap verdiği, kale arkası tribününde bir çok yaralanan olduğu aldığımız bilgiler arasında.

ALANYASPOR: 3 - SARIYER: 2
Stat: Milli Egemenlik
Hakemler: Emre Yıldırım xxx, Mahmut Arık xxx, Muhammet Çekin xxx
Alanyaspor: Doğan xx, Taner xxx, Hicabi xx, Erdal xx, Hakan xx, (Dk. 60 Önder Arslan x), Serkan x, (Dk. 17 Metin Kurt xx), Semavi xx, Halit xxx, Metin Telle xx (Dk. 60 Önder Dalkıran xx), Nedim xxx, Cihan xxx
Sarıyer: Ethem xx, Tuncay xx, Tayfun xx, Levent xx, Birant xx, Erhan xx (Dk. 64 Onur xx), Musa xx, Gökhan x, Tolga xx, Ali x, Mustafa xxx (Dk. 82 Emrah x)
Goller: Dk. 26 Musa, Dk. 55 Mustafa (Sarıyer), Dk. 34 ve Dk. 41 Nedim, Dk. 86 Önder Dalkıran (Alanyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 15 Semavi, Dk. 61 Hicabi, Dk. 69 Erdal (Alanyaspor), Dk. 35 Musa, Dk. 47 Mustafa (Sarıyer)

eXTReMe Tracker